Oppvaskmaskinen tar ikke inn vann


Populært spørsmål

Hvis oppvaskmaskinen ikke tar inn vann, kan årsaken være følgende:

  • Feilen kan skyldes at vanntrykket mangler eller er for svakt. Sjekk dette ved å skru av tilførselsslangen fra kranen og la vannet renne ned i en bøtte. Hvis vanntrykket er ok, sjekk din balofix - den kan være veldig hard og dermed kutte av vannet. Det kan være nødvendig å bytte ut balofix. En ny kan kjøpes i en jernvarehandel.
  • Feilen kan skyldes at sandfilteret er stoppet. Fjern innløpsslangen og kontroller filteret. Ved fast aquastop er denne plassert ved kranen, ellers er den normalt plassert der hvor slangen er skrudd på oppvaskmaskinen.
  • Feilen kan skyldes at aquastop er aktivert. Hvis oppvaskmaskinen fra produsenten er utstyrt med aquastop-slange, kan det være en elektronisk sikring som stenger vannet i tilfelle det lekker vann inn i sikkerhetsbrettet (bunnen av oppvaskmaskinen) under oppvaskmaskinen. I dette tilfellet kan du tippe oppvaskmaskinen bakover slik at vannet kan renne bort. Oppvaskmaskinen vil da fungere igjen, men hvis det er lekkasje inne i oppvaskmaskinen, vil den bare fungere til sikkerhetsbrettet er fylt med vann igjen. Dersom oppvaskmaskinen ettermonteres med aquastop, vil det ofte være et tripptellersystem som slår seg av når et visst antall liter har gått gjennom slangen i ett lass. Triptelleren kan reaktiveres - les oppvaskmaskinens bruksanvisning for å se hvordan. For Waterblock må den fjernes og den røde sikkerhetsnålen skyves inn.
  • Feilen kan være periodisk. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på hvor mye vann oppvaskmaskinen fyller og om vannet evt går rett gjennom maskinen til tider.
  • Feilen kan skyldes en defekt magnetventil (også kalt vannventil). Denne ventilen åpnes og lukkes for å la vann komme inn i maskinen.
  • Fejlen kan skyldes, at der står vand i bunden, som ikke er pumpet ud. Kontrollér afløbsslanger og afløbspumpe. Står der vand i bunden kan du prøve at fjerne vandet med håndkraft eller trække maskinen ud og tippe den bagover så vandet kan løbe ud. Prøv så at tænde maskinen igen og se om den vil tage vand ind. Se også afsnittet omkring hjælp til opvaskemaskinen, hvis den ikke vil pumpe vandet ud.
  • Feilen kan skyldes vann i bunnen som ikke er pumpet ut. Sjekk avløpsslanger og avløpspumpe. Er det vann i bunnen kan du prøve å fjerne vannet for hånd eller trekke maskinen ut og tippe den bakover slik at vannet kan renne ut. Prøv deretter å slå på maskinen igjen og se om den vil ta inn vann. Se også avsnittet om hjelp til oppvaskmaskinen dersom den ikke ønsker å pumpe vannet ut.
  • Hvis oppvaskmaskinen ikke tar inn vann, men kan starte oppvarmingen, sjekk nivåkontrollen og nivåreguleringsslangen.

Hjelper ikke ovenstående?

Hvis tipsene ovenfor ikke hjelper, ikke nøl med å kontakte oss eller bestille et servicebesøk.

Kontakt oss på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille oss for et servicebesøk så kommer vi så fort som mulig.