Ved å avkalke espressomaskinen din bidrar du til å forlenge levetiden. Dette kan gjøres f.eks. en gang i måneden, for å sikre at espressomaskinen din ikke blir kalkavleiring, da for mye kalk i maskinen også vil påvirke smaken på kaffen.
Avkalking av espressomaskinen foregår faktisk på samme måte som en kaffemaskin. Sjekk bruksanvisningen først før du begynner å avkalke.
Trinn 1:
Noen espressomaskiner krever at du skiller dem fra hverandre før avkalking. Derfor er det viktig å sjekke bruksanvisningen.
Trinn 2:
Hell en blanding av enten eddik eller eddiksyre i maskinens vanntank.
Trinn 3:
La espressomaskinen gå slik at eddiken eller eddiksyren kan nå hele maskinen.
Trinn 4:
Skyll deretter maskinen med vann for å fjerne eddik- og kalkrester.
En effektiv metode er å bruke et vannfilter for å forbedre vannkvaliteten. Dette vil også forlenge tiden før du må avkalke espressomaskinen igjen.
Trinn 1:
Vannfiltre må skiftes med jevne mellomrom. Dette avhenger av hardheten til kalk i vannet i ditt område. Du kan se et kart her. Hvis hardheten på vannet er mellom 750-1500l, må vannfilteret skiftes minst en gang i året.
Trinn 2:
Ved bruk av vannfilter er det viktig å skifte filteret.
Unnlatelse av å skifte ut filteret kan skade maskinen.
Har du en espressomaskin er det viktig å avkalke. Slik kan espressomaskinen din fortelle deg at den trenger avkalking:
Step 1:
Avkalk regelmessig (minst 2-4 ganger i året avhengig av vannet)
Step 2:
Den samme espressomaskinen vil f.eks. kalk raskere i KBH enn i Silkeborg.
Step 3:
Husk å avkalke før du får problemer med kalk.
Step 4:
Vurder avkalking som nødvendig vedlikehold for en dyr maskin
Husk at hvis du får et kalkproblem, kan det hende at maskinen må demonteres fullstendig og rengjøres.
Hjelper ikke ovenstående?
Hvis tipsene ovenfor ikke hjelper, ikke nøl med å kontakte oss eller bestille et servicebesøk.
Kontakt oss på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.
Du kan også bestille oss for et servicebesøk så kommer vi så fort som mulig.